Nenechte si ujít mimořádnou předpremiéru nového seriálu České televize!

Foto Martin Popelář

V mimořádné předpremiéře můžete v rámci doprovodného programu festivalu Opavský páv zhlédnout jeden z dílů nového seriálu České televize Stíny v mlze. Do Opavy jej přijede uvést režisér Radim Špaček.

„Radim Špaček je členem letošní festivalové poroty, a tak jsme jeho přítomnosti chtěli využít a představit něco z jeho režijní tvorby. Jsme moc rádi, že nám Česká televize umožnila promítnout v předpremiéře jeden z dílů seriálu, který právě vzniká. Na obrazovkách se objeví v lednu 2022,“ vysvětluje vedoucí Ústavu filmové, televizní a rozhlasové tvorby Monika Horsáková. „Dvanáctidílná krimi série se navíc natáčela v Ostravě a okolí. Věřím, že i tento fakt přidá seriálu v tomto regionu na atraktivitě,“ dodává. Protagonisty seriálu jsou ostravská kriminalistka Magda Malá a její nový parťák Martin Černý. Vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky zároveň sledují osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do moravskoslezské metropole přestěhoval se svou matkou, s níž je Martin rozvedený. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Ani jeden z nich ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení.

Foto Martin Popelář

Festival Opavský páv uvede první díl seriálu s názvem Klec. Oba vyšetřovatelé v něm řeší případ nalezeného mladého muže bez dokladů, v teplákové soupravě, bez spodního prádla a v teniskách s rozvázanými tkaničkami. Má rozmlácený obličej a na těle patrné stopy násilí. Po několika dnech od převozu do nemocnice zemře. Společně pátrají po totožnosti oběti i svědcích incidentu. Analýza záznamů z bezpečnostních kamer a následné ztotožnění oběti přivede kriminalisty na jinou stopu – k nelegálním zápasům.

Projekce prvního dílu seriálu Stíny v mlze proběhne ve čtvrtek 14. října v 17.00 hodin v kinosále na Hauerově ulici. Po projekci bude následovat debata s režisérem Radimem Špačkem.