První festivalový den

Máme za sebou první část festivalu Opavský páv. A co nám tento den svým bohatým programem nabídl?

_MG_0030
Studenti a široká veřejnost měli možnost navštívit jeden z připravených workshopů studentů a vyučujících oboru Audiovizuální tvorby. V nabídce byla ruční výroba filmu, který mohli návštěvníci dle libosti pokreslit a výsledný krátký film bude promítnut ve středu. Vydařený workshop, při kterém si všichni zúčastnění užili spoustu legrace, byl podpořen i nádherným počasím, jež usnadňovalo práci s mokrým filmovým materiálem.

DSC_0185

Podařenou zábavu připravili tvůrci workshopu Řekni, co udělám, udělej, co říkám. Náplň spočívala v improvizaci herců, kteří tvořili scénky z nápadů diváků. Návštěvníci se mohli přesvědčit o tom, že herci nepostrádají vtip ani chuť pustit se do něčeho odvážného. Pro veřejnost byl také připraven tradiční Fotokoutek nebo workshop Piknik s Pauzičkou.

_MG_9992

Vrcholem celého dne byly promítací bloky, které nám umožnily zhlédnout snímky studentů filmových škol z celého světa. Diváci mohli vidět filmy dokumentární, hrané i animované. Krátké reflexe na některé z nich můžete najít v dalších článcích magazínů tohoto festivalu.

_MG_0030

Rádi bychom vás pozvali na návštěvu jednoho z dalších festivalových dnů. K výběru budou opět dnešní workshopy, ale také akce úplně nové. Neváhejte proto navštívit program Opavského páva a vyberte si náplň vašeho dne tak, aby vás festival bavil tak, jako baví nás.